Какво представляват ваучерите?

Ваучерът е документ, който потребителите получават в електронен вид в профила си, след като направят покупка през Fact.bg. Разпечатайте ваучера и отидете с него на място при съответния търговец, за да използвате услугата, за която сте платили.

Ваучерите съдържат два номера – номер на ваучера и секретен код. Номерът на ваучера е изписан в горната му дясна част. Секретният код е необходим за валидиране на ваучера, с което се удостоверява, че за него е било реално платено. Секретният код се състои от последните 6 цифри в баркода на ваучера.

Нямам принтер, какво да правя?

Fact.bg Ви препоръчва да разпечатате ваучера и да отидете с него до обекта на търговеца. В случай, че нямате принтер, запишете някъде номера и секретния код на ваучера. След като ги представите при търговеца, там ще валидират ваучера и ще Ви обслужат. За някои от офертите, макар и рядко, е задължително ваучерът да бъде разпечатан.

Ако все пак нямате възможност да разпечатате своя ваучер, можете да го вземете като SMS в телефона си. Трябва само да отидете в страницата Моите ваучери и да използвате опцията Изпрати на телефон.

Тъй като всеки ваучер, с който сте се сдобили, е достъпен в електронен вид в личния Ви профил в Fact.bg, в страница Моите ваучери, можете да го запишете в PDF или Doc формат и да го изпратите на Ваш познат, който разполага с принтер, за да Ви го разпечата. Имайте предвид обаче, че при използването на ваучера не е задължителна легитимация с документ за самоличност, и името, отбелязано на ваучера, не е необходимо да съвпада с името на човека, който го притежава. Следователно на теория Вашият познат може да злоупотреби, като се възползва от него.

Мога ли да подаря ваучер?

Ако по една или друга причина на ваучера не пише Вашето име, не се притеснявайте. Не е проблем да дадете своя ваучер на други хора като подарък. Освен това, по всяко време можете да промените името, изписано на ваучера, през страницата Моите Ваучери в личния Ви профил.

Кога мога да използвам ваучера си?

В конкретните условия за ползване на всеки ваучер е посочен периодът, в който можете да го използвате. Обикновено периодът на валидност на ваучера започва в деня след като приключи промоционалният период на офертата и е със срок от един до няколко месеца.

Какво означава валидиране на ваучер?

Валидирането на ваучерите, издадени от Fact.bg се извършва при съответния търговец, за когото са предназначени. Когато занесете ваучера на място, например в ресторант, и го представите на сервитьора като средство за разплащане, той ще провери в нашата система дали този ваучер е реален.

Важно: В никакъв случай не посещавайте https://grabo.bg/check, за да валидирате ваучера си сами. Ако сами го отбележите като използван, без да сте го употребили, то той става невалиден. В този случай губите безвъзвратно парите си.